Način pripreme
* šolja 250 ml.
Rastvorite kvasac u svežem mleku. Stavite brašno na radnu površinu i napravite udubljenje. Stavite sve sastojke unutra. Zamesite meko testo. Uvijte pamučnom krpom i ostavite na toplom da nadođe.
Gotovo testo podelite na dva jednaka dela. Uzmite jedan deo i podelite na 9 pogačica ili ukupno 18.
9 pogačica razvucite tanko, prečnika kao jedan tanjir, između svakog lista namažite kravlji maslac. Poslednju koru nemojte mazati.
Uradite na isti način sa preostalih 9. Dobićete dve gomilice testa sa po 9 pogačice.
Razvijte obe posebno na dve velike okrugle kore.
Svaku isecite na 8 toruglova kao za picu, stavite nadev i uvijte od širokog prema užem delu na kiflice.
Gotove kroasane stavite u pleh, obložen papirom za pečenje. Namažite žumancem, uljem i svežim mlekom. Pospite susamom.
Ostavite 30 minuta da nadođe.
Pecite slane kroasančiće za male i velike na 190 stepeni oko 40-45 minuta.