Punjena jaja preko kanapea

07/07/2017
"Efektno predjelo za specijalne momente – dodaćete ovaj recept svojim omiljenim receptima?"
Priprema30 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno40 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano180
  • Pregledi tokom meseca180
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • majonez - 1 kašičica
  • maslac - 25 g
  • kiselo mleko - 1 kašika
  • baget - 1/2
  • paradajz - 2 komada
  • biber - 1/2 kašičice
  • kiseli krastavci - 2 komada
  • so – po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Tvrdo skuvana jaja presecite na pola po dužini. Pažljivo odvojite žumance. Viljuškom izmrvite žumance i dodajte mu polovinu majoneza, biber i so po ukusu. Dobivenim kremom od žumanca napunite polovine od belanca.

Nasecite baget na tanke kriške, koje namažete maslacem i posolite. Zapecite ih u rerni na gornjem grejaču ili grilu.

Nasecite paradajz na kolutove. Pripremite sos od preostalog majoneza, kiselog mleka, soli i bibera po ukusu. Krastavce nasecite na sitno.

Na svaku zapečenu krrišku postavite paradajz, preko njega punjenu polovinu jajeta, sa razrezom na dole. Prelijte sve sosom od majoneza i ukrasite krastavcima.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija