Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Punjene paprike preko kanapea od krompira

Punjene paprike preko kanapea od krompira

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682295k234
Punjene paprike preko kanapea od krompira
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 7
02/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Punjene paprike postaju sve ukusnije, jer mi znamo da vas izazovemo sve boljim receptima"

Potrebni sastojci

  • paprika - 10 - 12 komada
  • krompir - 7 - 8 komada (mlad)
  • pirinač - 1 šolja
  • mleveno meso - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • nana - 1 stabljika (sveža)
  • peršun - 1/2 veze
  • ulje - 50 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • kari
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje i u njemu pržite luk. Čim luk omekša, dodajte mleveno meso i upržite i njega.

Dobro operite pirinač pod tekućom vodom.

Dodajte ga u meso i mešajte dok pirinač ne postane providan (staklast).

Dodajte dve šolje tople vode, začine i posolite po ukusu. Kuvajte na slaboj vatri dok pirinač ne upije svu vodu.

Očistite paprike od semenki, operite ih i napunite ih polugotovm smesom mesa i pirinča. Kao poklopce za paprike iskoristite prethodno isečene kolutove krompira.

Nauljite pleh sa malo ulja i poređajte preostali krompir po dnu. Preko krompira postavite punjene paprike.

Prelijte sa malo vode i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 40-50 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: