Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Jaja na oko»Jaja preko patlidžana

Jaja preko patlidžana

Tanya ArabadjiiskaTanya Arabadjiiska
Šegrt
233299
Jaja preko patlidžana
Fotografije: Tanya Arabadjiiska
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Probali smo, zaljubili se, sad je vaš red da uživate u njemu! I nemojte zaboraviti jedan lajk"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 manja ili 1 veliki
  • jaja - 5 - 6 komada
  • brašno
  • ulje
  • za sos
  • paradajz pire - 200 ml
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo patlidžan na krugove, posolimo i ostavljamo oko 15 minuta da se ocede. Nakon toga ga properemo, uvaljamo u brašno i pržimo sa obe strane dok ne porumeni.

Posebno pržimo jaja na oko.

Paradajz pire stavljamo u tiganj da vri 5 minuta. Skidamo sa vatre i dodajemo biber. Sos je gotov.

Počinjemo sa serviranjem - u tanjir stavljamo patlidžan, preko svakog kruga po jedno prženo jaje.

Dodajemo paradajz sos i jelo je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: