Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Katme»Katme sa mocarelom i kačkavaljem

Katme sa mocarelom i kačkavaljem

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k143
Katme sa mocarelom i kačkavaljem
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 5
10/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Imamo jedan neodoljivo ukusan predlog, kome, verujemo, neće odoleti čak ni dame koje su na dijeti"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • kvasac - 10 g, svež
  • šećer - 1 kašičica
  • so - pola kašičice
  • sveže mleko - 250 ml
  • brašno - 180 g, belo
  • soda za hlab - 1 prstohvat
  • ulje - ili maslac za mazanje tiganja
  • maslac - za mazanje katmija
  • kačkavalj - 80 g
  • mocarela - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac sa šećerom u malo zagrejanog mleka. Ostavite da se aktivira 15 minuta na toplom.

U međuvremenu umutite jaja žicom (prethodno ostavljena na sobnoj temperaturi). Dodajte ostatak mleka, takođe blago zagrejanog. Dodajte aktivirani kvasac i promešajte.

Dodajte malo po malo brašna i mešajte dok se potpuno ne usvoji. Pokrijte posudu folijom i ostavite pola sata na sobnoj temperaturi da naraste. Nakon što je gotovo dodajte sodu za hleb i promešajte.

Zagrejte tiganj sa nelepljivim dnom na umerenu temperaturu. Namažite uljem ili maslacem zagrejan tiganj i sipajte jednu kutlaču smese. Rasporedite ravnomerno smesu u tiganj i kad se pojave šupljine (rupice) okrenite katmu s druge strane.

Nakon što se izvadi, svaka katma se maže maslacem. Pržite katmi dok se ne potroši testo. Pospite vrele katme narendanim kačkavaljem i mocarelom i zavijte u rolat.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: