Način pripreme
Rastvorite kvasac sa šećerom u malo zagrejanog mleka. Ostavite da se aktivira 15 minuta na toplom.
U međuvremenu umutite jaja žicom (prethodno ostavljena na sobnoj temperaturi). Dodajte ostatak mleka, takođe blago zagrejanog. Dodajte aktivirani kvasac i promešajte.
Dodajte malo po malo brašna i mešajte dok se potpuno ne usvoji. Pokrijte posudu folijom i ostavite pola sata na sobnoj temperaturi da naraste. Nakon što je gotovo dodajte sodu za hleb i promešajte.
Zagrejte tiganj sa nelepljivim dnom na umerenu temperaturu. Namažite uljem ili maslacem zagrejan tiganj i sipajte jednu kutlaču smese. Rasporedite ravnomerno smesu u tiganj i kad se pojave šupljine (rupice) okrenite katmu s druge strane.
Nakon što se izvadi, svaka katma se maže maslacem. Pržite katmi dok se ne potroši testo. Pospite vrele katme narendanim kačkavaljem i mocarelom i zavijte u rolat.