Način pripreme
Kvasac se pomeša u toploj vodi sa šećerom i ostavlja se na 10-15 minuta da se aktivira.
Sipamo brašno, dodaje se belance i polovina žumanca, a drugi deo se odvaja za premazivanje. Dodaje se i so, ulje, sveže mleko i viljuškom se meša da se dobije lopta od testa.
Mesimo dok se ne dobije glatko testo i ostavljamo da nadođe 40 minuta, može i u rerni na 50 stepeni, već je hladno. Podeli se na dva dela.
Svaki deo se razvuče u elipsu, krajevi se uvijaju ka sredini, a dva kraja se učvrste, da se dobije čamac. Dno se premaže topljenim sirom, odozgo se rasporede komadići čajne kobasice i iseckana mocarela.
Završavamo rendanim kačkavaljem i posipamo origanom. Nakon 20 minuta se premaže odvojenim žumancem, pomešanim sa 1 supenom kašikom ulja i posipamo susamom.
Pečemo na papiru za pečenje u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Serviramo sa kriškama svežeg paradajza. Ukusno!