Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da otvorimo vino bez vadičepaVino može da se otvori i šrafom za namotavanje i kleštima. Šraf se zavija u čep šrafcigerom, zatim povlači kleštima. Brzo i lako....
15. mart
Kompot od jabukaTegle sa kompotom od jabuka zatvoriti i staviti u rernu, uključiti prvo na pedeset stepeni deset minuta zatim pojačati na sto stepeni i tako pola sata, zatim isključiti rernu i ne otvarati je, ostaviti preko noći tegle da...
12. sep.
Kompot od drenjinaTegle s kompotom se dobro zatvore i stave u lonac sa vodom da se sterilišu.
Kuvajte dvadeset minuta nakon ključanja vode.
Po želji, za više ukusa u svaki kompot od drena možete dodati list rozetle....
06. okt.
Kompot od šljivaKada provri ostaviti da vri pola sata, zatim skinuti sa vatre i ostaviti tegle sa kompotom od šljiva u toj vodi do sutradan da se potpuno ohlade....
22. jul
Kompot od liparijeKada proključa ostaviti da ključa 20 minuta, pa skinuti sa vatre i ostaviti do sutradan da se tegle ohlade u toj vodi u kojoj su se kuvale.
Prijatno uz kompot od liparije....
29. nov.
Kompot od smokavaPostavite šerpu na vatru i kuvajte 10 minuta da se zatvore poklopci.
Tegle sa kompotom izvadite i okrenite ih poklopcima na dole dok se kompot od smokava potpuno ne ohladi....
30. sep.
1
Kompot od lubeniceVoda treba da je 100 ml jer će sama lubenica da pusti sok - inače će tegla da eksplodira.
Nakon toga tegle se okreću poklopcima na dole i ostavljaju se tako 72 sata da se sve pomeša sa šećerom....
20. april
Kompot od kivijaKuvaju se toliko jer je to tropsko voće i iziskuje toliko vremena, da bi mogao da se dobije sok kako treba.
Voda u posudi treba da prekriva tegle....
15. april
Kompot od kupinaPrelivamo ih vodom i kad ona provri sačekamo oko 15 minuta da se sterilizuju tegle.
Nakon toga ih vadimo, okrećemo naopako dok se ne ohlade....
04. april
Kompot za dijabetičareSkuvajte vodu zajedno sa začinima i zaslađivačem. Nakon toga sklonite štapiće cimeta.
Voće se očisti, iseče, napune se tegle i preliva vrelim sirupom.
Zaklapa se i sterilizuje 15 minuta....
08. april
Kompot od višnjeBirajte samo čvrste plodove, da nemaju tragove truljenja ili bilo kakvog oštećenja.
U svaku teglu za kompot stavite višnje - oko 1/2 tegle. Dodajte šećer - 4 kašike....
11. jul
Kompot od trešanjaTrešnje očistite i uklonite im drške.
Napravite sirup od šećera i vode, dovoljno za tegle koje imate.
Toplom šećernom sirupu dodajte limuntus.
Napunite tegle trešnjama 2-3 prsta ispod kraja tegle, sipajte sirup...
06. jul
Kompot od jagodaZatvorite tegle i stavite da se kuvaju 15 minuta.
Izvadite tegle i okrenite ih poklopcima na dole. Čim se ohlade stavite kompot na hladno mesto....
07. jun
Kompot od grožđaPrelijte vrelim sirupom, zatvorite brzo poklopcem i sterilišite 10-15 minuta tegle s kompotom....
27. jun
Kompot od malinaOperite maline i stavite ih u tegle. Prelijte ih vrućim sirupom od vode i šećera i zatvorite poklopce na teglama.
Sterilišite 15 minuta, a zatim okrenite tegle sa poklopcem nadole....
01. maj
Kompot od ribizliRasporedimo ribizle u tegle za kompot od 800 ml, dodajemo na teglu po pet kašika šećera, dolivamo vodom i zatvorimo.
Tegle se sterilišu 10 minuta....
31. jul
Kompot od višanjaVoće treba da bude oko 3/4 tegle.
Sipajte po 6 supenih kašika šećera u tegle, po želji nekoliko karamfilića i napunite mlakom vodom. Zatvorite tegle i stavite da se kuvaju 15 minuta....
20. maj
Kompot od dženarikaOperite dženarike i po želji izavdite koštice. Možete ih ostaviti cele. Napunite tegle voćem do oko 2 prsta ispod ruba tegle.
U svaku teglu stavite struk rozetle. Napunite tegle toplim šećernim sirupom (od vode i šećera...
05. jun
Kompot od kajsijaPripremite ugrejan preliv od vode i šećera - da teglu ide 5 supenih kašika šećera i 1 šolja vode. Zatvorite i serilizujte 15 minuta....
05. jun