Način pripreme
Brašno sipajte na radnu površinu. Napavite udubljenje, u njega razbijte jedno po jedno jaje i dodajte so i sveže mleko.
Umesite testo i ostavite ga na hladnom na otprilike 30 minuta.
Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu.
Presavijte testo, ponovo pospite brašnom i stavite ponovo u mašinicu na brži stepen - ovo ponovite nekoliko puta tako što poslednji put nemojte da savijate.
Smanjujte stepen dok ne dobijete debljinu koju želite. Lepo rasprostrite kore i ostavite ih da se osuše na otprilike 12 sati.
Izlomite jufku i stavite je u veliku tepsiju. Zalijte je istopljenim kravljim maslacem i izmešajte.
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!