Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
ŠimširikaŠimširika
03. nov.
Šimširka se sreće u srednjoj i južnoj Evropi, na teritoriji Rusije i drugde....
Praznične breskvicePraznične breskvice
10. dec.
Za lisitiće možete da koristite zeleni marcipan (ali možete da improvizujete, da koristite šimšir, krem od maslaca, hladnu glazuru i čak listiće isečene od zelenog papira)....
Posne loptice od keksa sa jabukamaPosne loptice od keksa sa jabukama
20. nov.
Zabodite listiće šimšira, stvite ih i čuvajte u frižideru. Slobodno možete zameniti kokosovo brašno sa mlevenim orasima....
Pesto Đenoveze - simbol italijanske kuhinjePesto Đenoveze - simbol italijanske kuhinje
10. okt.
Tučak je od šimšira, a avan od mermera. Tako to zahteva i diktira tradicija. Jer, prema istoj toj tradiciji, bosiljak ne bi smeo da dođe u dodir sa metalnim sečivom, jer lišće potamni od dodira sa njim....
Slatke breskvice sa maslacemSlatke breskvice sa maslacem
08. dec.
Poređajte na tanjir i ukrasite listićima šimšira. Breskve sa maslacem nije potrebno da stoje da bi omekšale zato što su meke i lomljive, možete ih jesti istog dana....
Breskvice iz starog maminog notesaBreskvice iz starog maminog notesa
20. jul
Ako imate šimšir možete staviti po jedan list da bi lepše izgledale. Dobila sam 70 bresaka, ali može ih biti više ili manje u zavisnosti od veličine lopioca....
Slatke breskve i kruškeSlatke breskve i kruške
03. okt.
Ukrasite listićima šimšira. Priprema krušaka: Od testa uzimamo loptu veličine malog oraha. U sredinu svake stavljamo po četvrtinu oraha. Uvaljamo dlanovima napravimo krušku od loptice....
Koji se čajevi preporučuju kod upale žučne kese?Koji se čajevi preporučuju kod upale žučne kese?
20. januar
Najčešće se preporučuju čajevi od kiselog trna (žuta šimširka), biljke hoću-neću, vratića, hmelja, trnjine, korena maslačka, žutog kantariona, brusnice, žutog smilja, obične breze, šumske jagode....
Breskvice po porodičnom receptuBreskvice po porodičnom receptu
25. januar
Dok su još vlažne uvaljajte ih u kristal šećer i stavite po dva listića šimšira Ako je ostalo od nadeva nemojte žaliti. Moj zavet je da ga iskoristite tako što ćete napraviti bombone....