Slatke breskvice sa maslacem

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
08/12/2018
"Breskve koje su ukusnije od onih koje beremo sa drveća. Probajte ako ne verujete "
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije25
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano257
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • šećer - 100 g
  • maslac - 200 g
  • brašno - 300 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice (5g)
  • za nadev
  • maslac - 70 g
  • slatko od šljiva - 150 g
  • orasi - 50 g, samleveni
  • poslastičarska boja - malo žute + malo crvene
  • šećer - za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja sa šećerom i mekim maslacem na krem, dodajte vanilu, prašak za pecivo i prosejano brašno. Saptulom mešajte dok ne dobijete meko testo (nemojte mesiti) uvijte testo u streč foliju i stavite u frižider na 20 minuta.

Stavite pleh sa papriom za pečenje i od testa oblikujte loptice, veličine oraha, poređajte ih u pleh i pecite na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju oko 20 minuta.

Posebno pomešajte mekani maslac sa orasima i slatkom od šljiva ili po vašem izboru dok ne dobijete homogenu smesu. Namažite i zalepite loptice po dve da dobijete breskvu, jednu polovinu potopite u žutu boju, pomešanu sa vodom, a drugu polovinu u bledoroze boju i obilno uvaljajte u šećer. Poređajte na tanjir i ukrasite listićima šimšira.

Breskve sa maslacem nije potrebno da stoje da bi omekšale zato što su meke i lomljive, možete ih jesti istog dana.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar