Način pripreme
U posudi umutite jaja sa šećerom i mekim maslacem na krem, dodajte vanilu, prašak za pecivo i prosejano brašno. Saptulom mešajte dok ne dobijete meko testo (nemojte mesiti) uvijte testo u streč foliju i stavite u frižider na 20 minuta.
Stavite pleh sa papriom za pečenje i od testa oblikujte loptice, veličine oraha, poređajte ih u pleh i pecite na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju oko 20 minuta.
Posebno pomešajte mekani maslac sa orasima i slatkom od šljiva ili po vašem izboru dok ne dobijete homogenu smesu. Namažite i zalepite loptice po dve da dobijete breskvu, jednu polovinu potopite u žutu boju, pomešanu sa vodom, a drugu polovinu u bledoroze boju i obilno uvaljajte u šećer. Poređajte na tanjir i ukrasite listićima šimšira.
Breskve sa maslacem nije potrebno da stoje da bi omekšale zato što su meke i lomljive, možete ih jesti istog dana.