Slatke breskve i kruške

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Slatke breskve i kruške
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
30
"Specijalan predlog za sve koji se sećaju ovog nezaboravnog ukusa iz detinjstva"

Potrebni sastojci

  • brašno - 4 šolje
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • vanila - 1 kapsula
  • još
  • šećer - za valjanje
  • orasi - orašasti plodovi za nadev
  • za slepljivanje bresaka
  • orasi - 1 šolja, mlevene
  • maslac - 2 supene kašike
  • slatko - 2 supene kašike, od višanja, borovnice /po želji/
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • još
  • poslastičarska boja - zelena, crvena i žuta
* merne jedinice

Način pripreme

Žicom umutite jaja sa šećerom. Dodajte kiselo mleko, pomešano sa sodom. Prosejte brašno, napravite udubljenje i sipajte u njega ulje, jaja, mleko i vanilu i zamesite testo. Podelite ga na dva dela.

Priprema bresaka:

Od testa kidajte loptice veličine malog oraha i uvaljajte u dlanovima. Spljeskajte lagano i poređajte loptice u pleh sa dnom koje se ne lepi ili na papir za pečenje na razmaku jednu od druge.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni dok ne porumene. Kad se gurabije ohlade, pažljivo izvadite unutrašnjost oštricom noža.

Dobijene mrvice prelijte svežim mlekom. Pomešajte sa orasima, maslacem i džemom i promešajte. Smesa bude gusta.

Uzmitr kašikom od nadevm i sa njim slepite polovine da dobijete breskvu.

Ukrasite listićima šimšira.

Priprema krušaka:

Od testa uzimamo loptu veličine malog oraha. U sredinu svake stavljamo po četvrtinu oraha. Uvaljamo dlanovima napravimo krušku od loptice. Dobijene gurabije poređamo u pleh.

Odozgo u svaku krušku stavimo komadić makarone špecle, dobro stoje kao drška. Može i obična fida. Pecite kao i breskve.

Pripremite 3 posebne šolje sa vodom sa rastvorenom poslastičarskom bojom u njuma - crvenom, žutom i zelenom.

Gotove breskve i kruške potopite na sekund u čašu sa obojenom vodom, breskve u crvenu i žutu, kruške u zelenu i žutu. Nakon toga ih uvaljajte u kristal šećer. Poređajte na tanjir i ostavite sa se osuši šećer.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: