Riba pripremljena na različite načine, obično uvek zahteva dodatke. Ovde cete naći spisak najboljih ideja i najukusnijih priloga uz ribu.
Najrasprostranjeniji prilog za vreme letnjih vrućina je prženi krompir. Ako želite da bude raznovrsnije, dodajte skvanu boraniju ili grašak, kuvani pirinač i svež paradajz. Drugi dodaci, uključujući prženi krompir su:
- prženi krompir, dinstane pečurke, grašak sa maslacem i kiselim krastavcima,

- prženi krompir, ljutenica, zelena salata,

- prženi mladi krompir, kuvani pirinač, zelena salata, pire od spanaća,

- prženi krompir, turšija, pasulj sa paradajz pireom i maslinama,
- prženi krompir, pohovan celer, kiseli kupus sa alevom paprikom i biljnim uljem;
- prženi krompir, pečurke u sirćetu, kuvnai pirinač;
Drugi odgovarajući prilog, izuzetno lagan i ukusan, je kuvani karfiol, kuvana boranija, sotirani krompir, sveži ili kiseli krastavci. Takvo laganu kombinaciju prave i kuvani pirinač, sveži kupus sa šargarepom i salata kjopoolu. Evo još nekoliko ideja za prilog koje možete da iskoristite:
- sotirane pečurke, sotirana šargarepa, dinstani grašak;
- kuvani krompir, dinstani kupus, svež paradajz;
- prženi praziluk, dinstani kiseli kupus, pasta od cvekle i rena;
- dinstana šargarepa, kuvani grašak, krompir pire, pečene paprike;
- pasulj, Ljutenica, repa sa šargarepom;
- pomešano dinstano povrće, dinstani grašak, kiseli krastavčići;
- cvekla, sotiran krompir, karfiol sa maslacem;
- pohovani karfiol, kiseli patlidžan, luk u sirćetu;
- pečene paprike, svež paradajz, luk i peršun, krastavac,
- pire od paškanata, kuvani kupus, krompiri sa maslacem i sveži paradajz;
- pire od sočiva, pečene paprike, marinirane pečurke.
Kada pripremate ribu i birate dodatak uz nju, je dobro da ste u skladu sa godišnjim dobom i predlozima u prodavnici.
Drugi faktor prilikom izbora dodatka, je kakva je riba i najviše kako je pripremljena. Na kraju krajeva izabraćete oaj koji će se vama najviše dopasti i ostalima koji će jesti.