Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Mini Paris-Brest s malinamaU šerpu na šporetu sipajte mleko i 1 dl vode, šećer, maslac i so, pa zagrejte do ključanja. Umešajte brašno i mešajte varjačom sve dok ne dobijete glatko testo. Kuvajte testo na jakoj vatri neprekidno mešajući varjačom oko...
30. dec.
Slatkiš Pariz-Brest sa jagodamaNeodoljiv i efektan francuski desert - hrskavo lisnato testo sa zapečenim bademima, garnirano lakim kremom i svežim sezonskim voćem.
Lisnato testo ostaviti da se razmrzne prebacivanjem prethodne večeri iz komore u frižider...
02. avgust
Pariz-Brest (Paris Brest Chox)Objaviću zanimljiv istorijski izveštaj o ovoj vrsti eklera Paris- Brest Chox, zato što je zanimljivo da se pročite kako je počelo njegovo stvaranje....
17. feb.
Ekleri Pariz-BrestUgrejte rernu na 200 stepeni. Lagano nauljite pleh za pečenje. U šerpu stavite maslac, vodu, šećer i so i neka smesa prokuva. Čim se maslac istopi i voda počne da ključa. dodajte brašno odjednom. Mešajte ga nekoliko minuta...
22. jun
Prednosti biljnog čajaBrest se bori protiv grčeva u stomaku i drugih stomačnih i crevnih tegoba. Hrizantema deluje protiv toksina i oštećenja jetre; takođe snižava telesnu temperaturu u groznici. Cimet i nana imaju smirujući efekat....
27. maj
Kolačići sa breskvama iz kompotaUkrasite kolačiće tankim kriškama breske, pavlakom i listićima mente!...
28. avgust