bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Ekleri»Mini Paris-Brest s malinama

Mini Paris-Brest s malinama

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
40469844166
Mini Paris-Brest s malinama
Fotografije: Anonymous
1 / 2
30/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Još jedan biser francuske kuhinje, koji neizostavno treba da probate"

Potrebni sastojci

  • brašno - 130 g
  • šećer - 1 kašika
  • jaja - 4 kom.
  • mleko - 120 ml
  • so - 1/2 kašičice
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • šećer u prahu - 100 g
  • maslac - 8 kašika
  • maline - 125 g
  • listići badema - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu na šporetu sipajte mleko i 1 dl vode, šećer, maslac i so, pa zagrejte do ključanja. Umešajte brašno i mešajte varjačom sve dok ne dobijete glatko testo. Kuvajte testo na jakoj vatri neprekidno mešajući varjačom oko 5 minuta.

Sklonite sa vatre i ostavite testo na 2 minuta. Umešajte u testo jedno po jedno jaje (možete i pomoću miksera na maloj brzini), sve dok ne dobijete glatko testo. Testo treba iskoristiti čim se napravi.

U plehu na pek papiru poslastičarskom kesom naneti testo u obliku kruga. Odozgo posuti listićima badema.

Peći 22 minuta na 190 stepeni C.

Maline izblendajte, pa procedite da bi se rešili semenki.

Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, tako da dobijete čvrst šlag. Dodajte proceđene maline i sve sjedinite mikserom.

Pečeno testo oštrim nožem preseći na pola, pa nafilovati donju polovinu i poklopiti drugom polovinom.

Posuti šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: