Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Pileći Bataci u Medu
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Prvo se oprani bataci namažu dobro začinom za pile i ostavljaju u frižideru dok se spremaju luk i pečurke....

Batake začiniti gotovim začinom za gurmansku piletinu i odložiti sa strane....

Bataci se operu dobro i mariniraju se 3-4 sata, dok se s vremena na vreme promešaju....

Pileće batake operemo i stavljamo u posudu multikukera, posipamo začinima i sipamo ulje....

Zaseći batake na par mesta. Batake prodinstati sa lukom.
U činiju staviti kečap, čili sos, paradajz pastu i limunov sok. Premazati batake....

Batake stavite u marinadu i uvaljati cele batake. Prekriti i stavite u frižider da odstoji 1 h....

U posudi za pečenje se pomešaju grašak sa prazilukom isčenim na kolutove, ulje, začini i paradajz. Promeša se dobro.
Meso se zaćini biberom, solju...

Batake posolite i pospite biberom.
Pečurke nasecite na krupnije komade i poređajte ih na dno pleha....

Odsecite krajeve bataka, gde se nalazi hrskavica. Skuvajte batake oko 15 minuta u vodi u kojoj ste dodali majčinu dušicu.
Sameljite pistaći....
Rejting
4.5
Ukupno glasalo: 2
51
41
30
20
10
Oceni: