Način pripreme
Prvo se oprani bataci namažu dobro začinom za pile i ostavljaju u frižideru dok se spremaju luk i pečurke. Luk se seče na kocke, ali ne mnogo sitno i blago se izdinsta u maslinovom ulju, nakon toga se dodaju i pečurke (krupno isečene).
Kada luk omekša začinjava se još malo sa solju i biberom. U posudu za pečenje se sipaju luk i pečurke, preko njih se poređaju već začinjeni bataci, namaže se cela površina majonezom i pokriva se folijom za pečenje.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni dok ne bude potpuno gotovo i na kraju se samo na kratko ostavlja da se zapeče bez folije.
Pirinač se priprema veoma lako, proprži se na kratko u masnoći, doliva se voda u odnosu 1:3 i začinjava se bujonom i univerzalnim začinom.
Servira se tako što se u manju posudu stavlja pirinač koji igra ulogu kanapea i preko njega se stavlja piletina. Posipa se svežim peršunom i poslužuje se.