Punjeni pileći bataci

Eva ZelenkaEva Zelenka
Početnik
4320262
Punjeni pileći bataci
Fotografije: Eva Zelenka
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Punjeni pileći bataci za praznike i radne dane."

Potrebni sastojci

  • pileći batak i karabatak - 2 veća komada
  • Za punjenje
  • pileće iznutrice - 150 g
  • kriška hleba - 2 komada
  • jaje - 1 komad
  • so - 1 k.k
  • biber - 1 k.k.
  • začin - 1 k.k.
  • peršunov list - 1 struk
  • Za podmazivanje
  • mast - 1 s.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Iznutrice seći na sitno. Ko ne voli nek koristi samo pileću jetricu. Hleb namočiti u vodi, ocediti i dodati iznutricama. Dodaje se i jaje, so, biber i seckani peršun. Biljni začin po želji.

Batake oprati i malo odvojiti kožicu i posoliti. Puniti smesom batake.

Staviti u vatrostalnu činiju i na svako meso staviti malo masti.

Prekriti folijom i peći meso na 200 stepeni oko sat vremena.

Posle se skida folija i po želji možete naseći krompir ili batat te dodati u vatrostalnu činiju. Peći još po potrebi. Zavisi od starosti pileta.

Punjeni pileći bataci mogu se služiti topli i hladni. Hladno se lepše može seći.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: