Način pripreme
Pripremite krem tako što u dubokoj posudi na umerenoj vatri rastopite maslac i mleko. Dodajte sitno izmrvljenu tahini alvu i izlomljenu čokoladu. Mešajte na vatri dok ne rastopite sve sastojke. Skinite posudu sa vatre, ostavite da se ohladi i nakon toga stavite u frižider da se stegne. Treba da dobijete konsistenciju kao eurokrem.
Kad krem bude gotov pripremite ratluk, isecite ga na sitne komade.Stavite u posudu i rastopite u mikrotalasnoj, u kratkim intervalima otvarajte i mešajte. Kad se rastopi možete da se maže, premažite jednu pripremljenu oblandu. Pazite, pošto je ratopljeni ratluk veoma topao! Kad namažete jednu koru, odozgo poklopite drugom.
Namažite odozgo koru kremom i poklopite drugom korom. Okrenite namazane kore i donju koru takođe namažite kremom i poklopite drugom korom.
Namažite spoljašnje kore lepo sa kremom, uvijte u foliju i stavite da se stegne. Pritisnite odozgo daskom da se gornja kora ne podigne.
Ostavite da se hladi nekoliko sati, najbolje jednu noć da se kore lepo natope i da omekšaju. Kad bude gotovo, izvadite iz frižidera i isecite u željenom obliku.
Rastopite čokoladu (ako želite da napolitanke potpuno budu glazirane čokoladom pripremite više, bar 200 g) u mukrotalasnoj ili na pari i potopite isečene napolitanke. Ponovo stavite u frižider da se stegne čokolada.
Moje oblande su bile 8 u pakovanju, prečnika 25/17 cm kupljene u ruskoj prodavnici.