Način pripreme
Počnite sa sirupom, on treba da je hladan. U šerpu sipajte vodu i dodajte šećer, stavite na ringlu i kuvajte oko 10 minuta.
Dodajte vanile i mešajte, sklonite šerpu s ringle i ostavite da se ohladi.
U posudi umutite jaja sa šećerom u vazdušast krem. Dodajte ulje i prethodno pomešano prosejano brašno sa praškom za pecivo. Isecite ratluk na tračice.
Svaku koru mažite sa nekoliko kašika nadeva ravnomerno. Na početku na jednu od užih strana kore ređajte ivice ratluka i uvijte u rolnu. Poređajte rolne u posudu za pečenje namazanu uljem (koristila sam pleh od rerne) i isecite ih na male rolnice.
Stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 170 stepeni i pecite oko 20 minuta dok ne dobije zlatastu boju odozgo.
Izvadite posudu i prelijte toplu pitu hladnim sirupom, ostavite da dobro upije i potpuno se ohladi.
Rastvorite tečnu čokoladu sa malo ulja na ringli i prelijte pitu pomoću šprica. Sjajna slatka pita!