Način pripreme
Ako želite da krem ne bude čokoladni, prosto nemojte koristiti čokoladu.
Umutite lepo jaja i šećer. Od njih treba da napravite krem, koji se kuva na pari. Stavite krem u posudu, stavite ga u veću posudu sa vodom i tako kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Oduzima oko pola sata, bar kod mene.
Ostavite da se malo ohladi i dodajte maslac, 100 g čokolade, tahini i orahe. Lepo promešajte spatulom.
Stavite prvu koru sa kvadratom na gore i prelijte kremom. I tako pet kora, poslednju stavite sa kvadratima na dole.
Nakon toga stavite odozgo providnu foliju ili kao ja - papir za pečenje i uvijte dobro gotovu napolitanku. Još nisu gotove napolitanke, više liči na tortu.
Treba da stavite na tvrd predmet, koji će pritiskati kore. Ja sam koristila vagu. Tako da, vaga je i od neke koristi, ne nervira me samo.
Ostavite tako celu noć na hladnom - na balkonu. Ujutru dobro isečemo slepljene kore. Savetujem da sečete na male komade, za jedan zalogaj.
Ugrjete u mikrotalasnoj 100 g crne čokolade sa kašičicom maslaca i četkom namažite sve napolitanke.
Posle ostavite da se čokolada ohladi. I sa zadovoljstvom sam probala prvu napolitanku. Nadam se da će proleće biti slatko i nežno kao napolitanka
Savet da sečete male komade nije slučajan. Kore mnogo omekšaju i prilikom jela se nekako razvuče i radpadne na slojeve. A kad je mala napolitanka i kad stavite celu u usta, topi se, nežnost za nepce, koja vredi svaki korak i vredi svake sekunde duge pripreme napolitanki.