Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Krem karamel sa ovčijim mlekom

Krem karamel sa ovčijim mlekom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Krem karamel sa ovčijim mlekom
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Probajte i shvatićete da ne postiji ukusniji krem karamel na celom svetu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 - 7 komada (ako su mala može 8)
  • ovčije mleko - 1 l
  • šećer - 270 g
  • vanilin šećer - 2 komada, dr. Oetker
  • šećer - 100 g, karamel
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutimo jaja sa šećerom dok ne pobele.

Skuvano ovčije mleko ostavljamo da se ohladi i lagano dodajemo jaja sa šećerom.

Sipamo vanilin šećer, možemo i dve kesice da iskoristimo, ako želimo jači miris vanile.

Lepo umutimo i ostavljamo sa strane dok pravimo karamel.

U kaseroli ugrejemo šećer dok ne dobije zlatnu boju karamele.

Sipamo u posudice i ostavljamo da se ohladi, nakon toga sipamo mlečnu smesu.

Pečemo na pari, kontrolišemo šporeti pazimo da voda ne provri - tako se neće stvoriti šupljine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: