Špagete sa pestom i mlevenim mesom

05/07/2018
"Klasika iz sunčane Italije - špagete sa pestom i mlevenim mesom "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano264
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 800 g, mešano
  • špagete - 500 g
  • luk - 1 velika glavica
  • beli luk - 4 čena
  • paprike - 2 - 3 komada, zelene
  • paradajz pesto - 100 ml
  • sos od paradajza - 500 ml, za pastu
  • ulje - 1/2 šolje
  • biber - 1/2 kašičice
  • bosiljak - 1 šaka, svež
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U vreloj posoljenoj vodi skuvamo špagete dok ne budu gotove, prema uputstvu na pakovanju.

Skuvane špagete prebacujemo u đevđir i ocedimo ih.

U tiganju sa malo ulja propržimo mleveno meso i uz neprestano mešanje viljuškom pržimo dok se ne izmrvi.

Dodajemo sitno iseckan crni luk i nakon toga očišćenu i sitno isečenu zelenu papriku.

Na kraju dodajemo preostale čenove belog luka, sitno isečene, kratko mešamo dok beli luk ne pusti miris i dodajemo pesto od paradajza i sos od paradajza za testeninu.

Kuvamo još desetak minuta, periodično mešamo sos, nakon toga smanjujemo vatru na nižu temperaturu, dodajemo so po ukusu, biber, iseckan bosiljak i ostavljamo na vatri da se krčka dok se sos ne zgusne.

Serviramo špagete malo uvijene u tanjiru, u svakoj porciji pravimo gnezdo unutra i sipamo po 2-3 kutlače od sosa.

Ukrašavamo listovima svežeg bosiljka.

Bon apeti!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar