Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pile na katalonski način

Pile na katalonski način

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Pile na katalonski način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Raskošno pile sa mediternaskim ukusom - jedan neverovatan i ukusan predlog za ručak"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 kg, roma
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • pileće meso - 4 filea od pilećih grudi
  • luk - 1 velika glavica
  • beli luk - 3 čena
  • crvena paprika - 1 komad
  • šeri - 150 ml, suvo (oko 2/3 šolje)
  • šafran
  • lovorov list - 1 komad
  • cimet - 1 štapić
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • prezle - 2 kašike
  • aleva paprika - 1/2 kašike
  • bademi - 1 kašika, iseckani
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju i ravnomerno pržite pileće filee oko 10 minuta. Izvadite ih u tanjir.

U tiganju propržite iseckan luk, beli luk i papriku. Dodajte iseckan paradajz, šeri, šafran i sipajte malo vode. Ostavite da se krčka, dok se ne obrazuje gusti sos.

Dodajte pile, štapić cimeta, lovorov list, so i biber. Ostavite jelo da se kuva ok 30 minuta na tihoj vatri.

Posebno, u manjem tiganju, zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja i propržite bademe i preze. Sklonite sa vatre i pomešajte sa alevom paprikom.

Poslužite pile sa sosom i preko stavite malo zaprške. Poslužite pile na katalonski način dok je toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: