Način pripreme
Iseckajte i dinstajte mladi luk dok ne omekne u masnoći. Ocedite i stavite u posudu.
U luk razbijte jaja i lagano umutite. Dodajte izmrvljeni sir i izrendani kačkavalj. Količina nadeva za pitu u tignju može da bude i prema ukusu.
Premažite svaku jedrensku koru masnoćom i ravnomerno po njoj rasporedite nadev.
Zavijajte i ređajte u kalup u oblik puža u tiganj 27-8 cm prečnik, unapred nauljen. odozgo takođe namažite pitu sa lukom uljem ili maslacem.
Pecite dok ne postane zlatasto na četvrtom stepenu na ringli i po mogućstvu tiganj da bude sa poklopcem. Kada je ukusna pita ispečena odozdo i prijatno zamiriše, pažljivo okrenite i sa druge strane.
Oduzeće vam otprilike 25 minuta, bolje da se kuva polako na tihoj vatri kako bi toplota prodrla i unutra i kako bi se savršeno ispeklo.
Servirajte gotovu jedrensku pitu u tiganju sa mladim lukom i sirom toplu i jedite za doručak sa šoljom jogurta.
Prijatno!