Pile na španski način

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Pile na španski način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Ovako izgleda strast na tanjiru - Pile na španski način"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 komad, pile
  • šećer - 2 supene kašike
  • maslac - 125 g
  • beli luk - 3 čena
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pile isecite na porcije i posolite. U tiganju karamelizujte šećer dok ne dobije roze boju, nakon toga dodajte maslac i beli luk.

U ovoj smesi pržize svako parče od pileta dok ne porumeni lepo sa obe strane. (Nemojte vaditi meso pre nego što dobije karamel braon boju). Nakon što se isprži meso stavite u vatrostalnu činiju.

U tiganju gde ste pržili pile dodajte malo vode i biber u zrnu. Sa ovim sosom prelijte prženo pileće meso i stavite u rernu da se peče ispod poklopca oko 30-40 minuta.

Servirajte gotovu pečenu piletinu sa prilogom od pirinča ili graška u maslacu.

Aromatično pečno pile na španski način.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: