Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Jagnjeće brizle na roštilju

Jagnjeće brizle na roštilju

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Jagnjeće brizle na roštilju
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Brizle su odličan delikates, a na roštilju su, blago rečeno, božanstvenog ukusa"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće brizle - 250 g
  • so - 3 prstohvata ili po ukusu
  • korijander - 1 supena kašika, sitno iseckan
  • peršun - 1/2 supene kašike, sitno iseckan
  • biber - po želji (sveže samleven)
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvajte jagnjeće brizle kratko (10 minuta) u lagano posoljenoj vodi. Ocedite i osušite.

Ocedite i osušite.

Oštrim nožem ili makazama odvojite bele kožice kojih ima na mesu. Možete to uraditi i dok su sirove, kožice liče na pileće i lako se skidaju.

Komade mesa možete iseći na dva dela ili ih ostaviti cele.

Pecite na jakom roštilju, pazite da se ne prepeku ili da ne pocrne spolja - to će uništiti kvalitet ukusa.

Posolite, pospite maslinovim uljem i svežim korijanderom i peršunom, servirajte tople.

Po želji možete dodatno začiniti sveže samlevenim biberom.

Prijatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: