Način pripreme
Jagnjeće mleveno meso stavljamo u posudu i dodajemo sitno iseckani luk, istucani čen belog luka, iseckanu mentu, samleveni kardamon, mleveni korijander, kari u prahu, ljutu papriku i polovinu količine prezli.
Veoma dobro umesimo rukama i delimo gotovu smesu na dvanaest porcija. Oblikujemo svaku porciju kao kobasicu i svaku ćufticu probušimo nauljenim metalnim ražnjićem.
Sve gotove ražnjiće premazujemo jajetom i dobro ih uvaljamo ostalim prezlama. Ostavljamo ih u frižideru na otprilike sat vremena ili na celu noć tako što ih uvijemo u foliju.
Nakon što imamo već oblikovane i stegnute ćufte, začinjavamo i premazujemo roštilj s malo masnoće. Pečemo ih sa svih strana otprilike 10 minuta ili dok se ne ispeku ukusne ćuftice prema našim zahtevima. Serviramo mlečnim dresingom.
Mlečni dresing pravimo tako što umutimo kiselo mleko, iseckani korijandeer, iseckanu mentu i izrendanu koricu limuna u maloj posudi.
Kada vidimo da su se dobro pomešali svi sastojci, već smo gotovi sa ovim dresingom.
Serviramo gotove pikante jagnjeće ćufte na roštilju sa mlečnim dresingom u kombinaciji sa povrćem na roštilju kakvi su patlidžani i paprike.