Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pastrmka na roštilju sa marinadom

Pastrmka na roštilju sa marinadom

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Pastrmka na roštilju sa marinadom
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Nema veze kakav vam je roštilj - marinada je važna"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 2 komada
  • za marinadu
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • sok od limuna - od 1 limuna
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čen
  • majčina dušica - 1 struk
  • mirođija - nekoliko strukova
  • ruzmarin - 1 struk
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pastrmku od unutrašnjosti i dobro operite. Začinite solju i biberom po ukusu. U dubokoj posudi ili drugoj odgovarajućoj posudi pripremite marinadu.

Malinovo ulje pomešajte sa sokom od limuna i u njih dodajte iseckan luk, iseckan beli luk, strukove majčine dušice, ruzmarin i mirođiju.

Potopite ribu u marinadu, uvijte posudu providnom folijom i ostavite u frižideru 1 sat.

Ugrejte roštilj i namažite ga sa malo maslinovog ulja.

Pecite pastrmku sa obe strane. Servirajte sa svežom salatom ili prilogom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti