Voćna pita sa trešnjama i grizom

06/07/2018
"Legenda kaže da bi napravio najukusniju voćnu pitu, treba sam da nabereš trešnje "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano548
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite trešnje i izvadite koštice. U pleh, prečnika 30 cm stavite papir za pečenje i uključite rernu na 180 stepeni da se ugreva.

Umutite jaja i šećer mikserom dok ne dobijete gustu smesu, 7-10 minuta, dodajte sveže mleko, so i brašno sa praškom za pecivo.

U dobijenu smesu kašikom dodajte griz i vanilu.

Sipajte u pleh i poređajte očišćene trešnje, na nekoliko mesta stavite maslac.

Pitu pecite dok ne dobije zlatnu boju, ili proverite čačkalicom za zube, kad se potpuno ohladi, pospite šećerom u prahu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar