Način pripreme
Prvo pripremite sirup mešajući vodu i šećer i koru od pola limuna. Nakon što provri dodajte sok od pola limuna i nakon 1-2 minuta sklonite s vatre, ostavite da se ohladi.
Odvojeno umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom u vazdušast krem. Dodajte ulje, mleko i ponovo promešajte.
Uz neprestano mešanje špatulom dodajte lagano griz, kokosovo brašno i prethodno pomešane brašno i prašak za pecivo.
U pravougaonu posudu za pečenje namazanu uljem sipajte smesu, preko nje rasporedite trešnje prethodno očišćene od koštica.
Stavite posudu za pečenje u unapred zagrejnu rernu na 200 stepeni i pecite 30 minuta dok ne bude gotovo. Vruć kolač prelijte ohlađenim sirupom i ostavite da se potpuno ohladi. Servirajte hladan!
Beleška: Šolja kojom se meri je od 250 ml.