Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Voćna pita sa kajsijama

Voćna pita sa kajsijama

Voćna pita sa kajsijama
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
10
"Pozovite leto u svoju kuhinju sa ovom raskošnom, voćnom pitom sa konzervisanim kajsijama"

Potrebni sastojci

  • testo od maslaca - 375 g
  • džem od bresaka - 2 supene kašike
  • kajsije - 400 g, iz konzerve (prepolovljene)
  • trešnje - 40 g (prepolovljene)
  • maslac - 100 g
  • šećer u prahu - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 25 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • bademi - 50 g, mleveni
  • kora od limuna
  • cimet - prstohvat
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • bademi - 25 g, listići
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte rernu na 200 stepeni. Razvucite testo na tanak list. Rasporedite ga po dnu kalupa za paj, prečnika 23 cm.

Viljuškom napravite rupice. Namažite testo džemom. U svaku kajsiju stavite po jednu trešnju i poklopite slatko. Pokrijte tako ceo kalup. Mutite maslac i šećer dok ne dobijete vazdušastu smesu.

Dodajte i jaja, prosejano brašno sa praškom za pecivo, mlevene bademe, koru od limuna, cimet i mleko. Spatulom nanesite smesu i pospite listićima badema.

Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta, a nakon toga smanjite na 180 stepeni i pecite 90 minuta ili dok smesa ne postane tvrda na dodir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: