Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od jabuke»Kolač sa jabukama, breskvama i cimetom

Kolač sa jabukama, breskvama i cimetom

Evtini RetseptiEvtini Retsepti
Pomoćnik kuvara
9732454
Kolač sa jabukama, breskvama i cimetom
Fotografije: Evtini Retsepti
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Da podignu ruke svi ljubitelji kolača, koji žele još jedno parče ovog neverovatnog kolača sa jabukama i breskvama"

Potrebni sastojci

  • za osnovu
  • keks - pakovanje i po, everest
  • jabuke - 3 komada
  • breskve - 2 komada
  • vanilin šećer
  • cimet
  • maslac - 125 g
  • orašasti plodovi - po želji
  • suvo grožđe
  • testo za preliv
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1.5 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • ulje - 1 kašika
  • šećer u rpahu
* merne jedinice

Način pripreme

Keks izmrvite u tavi i prelijte ga jednim pakovanjem maslaca. Isecite jabuke i breskve na kockice, posipajte preko vanilin šećer i cimet, pa sve zajedno isipajte preko keksa, tako da ravnomerno rasporedite voće.

Preko stavite suvo grožđe i sirove orašaste plodove (možete uzeti gotovi miks iz prodavnice) i mikserom umutite smesu za preliv. Kada dobijete testo za kolač, prelijte njime.

Pecite u nezagrejanoj rerni na 150 stepeni. Pecite dok čačkalica, kojom ćete proveriti kolač, ne bude suva. Na kraju posipajte šećerom u prahu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: