Čokoladni fadž bez jaja

17/07/2018
"Odličan je, videćete, samo probajte i zaljubićete se u njega "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano664
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 i 1/2 šolje
  • soda bikarbona - 1 i 1/2 supene kašike
  • kakao - 5 - 6 supenih kašika
  • ulje - 1 šolja
  • brašno - 2 i 1/2 šolje
  • smeđi šećer - 1/2 šolje
  • šećer - 1 šolja, beli
  • za glazuru
  • kakao - 6 supenih kašika
  • smeđi šećer - 6 supenih kašika
  • maslac - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo je potrebno da u dubokoj posudi pomešate sodu sa kiselim mlekom, nakon toga dodajte ulje i dve vrste šećera i dobro umutite. Dodajte ulje i brašno i dobro umutie dok ne dobijete glatko testo bez grudvica.

Dobijenu smesu sipajte u pleh, prethodno namazan i posut brašnom i pecite 35-40 minuta na 165 stepeni bez ventilatora. Kad se kora ispeče ostavite da se ohladi potpuno.

Dok se kora hladi, napravite glazuru. U duboku posudu sipajte rastopljeni maslac, kakao i brašn šećer, mešajte oko 5 minuta na tihoj vatri dok ne dobijete homogenu smesu. Dok je glazura još topla prelijte hladnu kakao koru.

Po želji možete ukrasiti čokoladnim mrvicama ili rendanom čokoladom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar