Čokoladni fadž

Čokoladni fadž
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Svaka kafa na svetu mašta da bude servirana sa parčetom čokoladnog fadža"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • so - prstohvat
  • braon šećer - 130 g ili muskovado
  • kokosov maslac - 70 g
  • crna čokolada - 130 g, lepa
  • brašno - 65 g (ja sam stavila od leblebija)
  • kisela pavlaka - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite belanca na sneg, zajedno sa prstohvatom soli. Rastopite čokoladu i maslac na pari.

U žumanca dodajte šećer i mutite, posle dodajte kiselu pavlaku, rastopljenu čokoladu sa kokosovim uljem (lagano) i brašno.

U tu smesu dodajte iz nekoliko puta belanca i mešajte pažljivo spatulom.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 25 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: