Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Čokoladni fadž bez jaja

Čokoladni fadž bez jaja

DenitsaDenitsa
Pomoćnik kuvara
258128
Čokoladni fadž bez jaja
Fotografije: Reneta Petrova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Odličan je, videćete, samo probajte i zaljubićete se u njega"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 i 1/2 šolje
  • soda bikarbona - 1 i 1/2 supene kašike
  • kakao - 5 - 6 supenih kašika
  • ulje - 1 šolja
  • brašno - 2 i 1/2 šolje
  • smeđi šećer - 1/2 šolje
  • šećer - 1 šolja, beli
  • za glazuru
  • kakao - 6 supenih kašika
  • smeđi šećer - 6 supenih kašika
  • maslac - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo je potrebno da u dubokoj posudi pomešate sodu sa kiselim mlekom, nakon toga dodajte ulje i dve vrste šećera i dobro umutite. Dodajte ulje i brašno i dobro umutie dok ne dobijete glatko testo bez grudvica.

Dobijenu smesu sipajte u pleh, prethodno namazan i posut brašnom i pecite 35-40 minuta na 165 stepeni bez ventilatora. Kad se kora ispeče ostavite da se ohladi potpuno.

Dok se kora hladi, napravite glazuru. U duboku posudu sipajte rastopljeni maslac, kakao i brašn šećer, mešajte oko 5 minuta na tihoj vatri dok ne dobijete homogenu smesu. Dok je glazura još topla prelijte hladnu kakao koru.

Po želji možete ukrasiti čokoladnim mrvicama ili rendanom čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: