Namaz od povrća sa avokadom i belim lukom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
18/07/2018
"Perfektno predjelo - aromatično i lako za pripremu "
Priprema10 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno15 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano198
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • avokado - 1 komad
  • crvena paprika - 1/3 komada
  • tikvice - 1/3 komada, mala
  • čeri paradajz - 1 komad
  • jaja - 1 komad
  • svež beli luk - 1 struk, beli deo
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • majonez - 1 kašika
  • tahini od susama - 1 kašičica
  • semenke bundeve - 40 g
  • sok od limuna - .1 kašika
  • ulje susama - 1 kašika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Avokadno ogulite i izblendujte ga sa pavlakom, majonezom, žumancetom, tahinijem, uljem susama i sokom od limuna.

Dodajte so i biber.

Semenke bundeve propržite malo u suvom teflonskom tiganju. Paradajz podelite na pola i uklonte deo sa semenkama.

U činiju dodajte sitno iseckane kockice tikvice, papriku, belance od tvrdo skuvanog jajeta i čeri paradajz.

Dodajte i stino iseckan struk od belog luka.

Povrću dodajte i mlečnu smesu od avokada i semenke bundeve. Dobro promešajte sve sastojke.

Poslužite dobro ohlađen namaz na pačertu integralnog hleba.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar