bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Tikvice u Rerni»Hrskave tikvice u rerni

Hrskave tikvice u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k3k3k
Hrskave tikvice u rerni
Fotografije: Diana Kostova
1 / 8VIDEO
08/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije2
"Hrskave tikvice bez prženja - evo i tačan recept za ovu đakoniju"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oprane tikvice se seku na štapiće dužine jednog prsta.

U posudi se umute jaja, odvojeno se u tanjir sipa belo brašno, pomešano sa pola kašičice soli, a u drugom tanjiru se pomešaju kukuruzno brašno i prezle.

Priprema se široki pleh od rerne sa papirom za pečenje koji se blago namaže uljem. Posipaju se tikvice biberom i prstohvatom soli. Svaki štapić tikvice se valja prvo u belo brašno, posle u umućena jaja i na kraju u smesu od kukuruznog brašna i prezli.

Poređaju se u pleh, odozgo se dobro pospu uljem. Peku se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne postanu zlataste.

Vade se u tanjir i serviraju sa mlečnim sosom.

Jedinstveno ukusne i zdrave!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: