Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Tikvice iz rerne»Hrskave tikvice u rerni

Hrskave tikvice u rerni

Hrskave tikvice u rerni
Fotografije: Diana Kostova
1 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Hrskave tikvice bez prženja - evo i tačan recept za ovu đakoniju"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • jaja - 2 komada
  • so - po ukusu
  • brašno - 1 šolja, belo
  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • biber
  • ulje - za posipanje
  • prezle - 2 - 3 kašike
  • mlečni sos
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • beli luk - 2 čena
  • so - po ukusu
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Oprane tikvice se seku na štapiće dužine jednog prsta.

U posudi se umute jaja, odvojeno se u tanjir sipa belo brašno, pomešano sa pola kašičice soli, a u drugom tanjiru se pomešaju kukuruzno brašno i prezle.

Priprema se široki pleh od rerne sa papirom za pečenje koji se blago namaže uljem. Posipaju se tikvice biberom i prstohvatom soli. Svaki štapić tikvice se valja prvo u belo brašno, posle u umućena jaja i na kraju u smesu od kukuruznog brašna i prezli.

Poređaju se u pleh, odozgo se dobro pospu uljem. Peku se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne postanu zlataste.

Vade se u tanjir i serviraju sa mlečnim sosom.

Jedinstveno ukusne i zdrave!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: