Domaća francuska seoska torta

19/07/2018
"Treba da priznamo francuzima, kolači i deserti im idu od ruke Pogledajte samo ovu tortu "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano404
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • šećer - 150 g
  • sveže mleko - 1 šolja
  • maslac - 50 g
  • brašno - 2 šolje
  • soda za hleb - 2 kašičica
  • med - 4 supene kašike
  • za krem
  • sveže mleko - 1 litar
  • jaja - 5 komada
  • skrog - 1 kesica od vanile
  • brašno - 1 velika supena kašika, puna
  • šećer - 1.5 šolje
  • maslac - 70 g
  • tečna čokolada - 200 g, bela
  • za ukras
  • šlag - po 1 od dve vrste kremova za kolače dr. Oetker (vanila i čokolada)
  • sveže mleko - za rastvaranje šlaga
  • šećer u prahu - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo počinjemo sa testom za kore. Pomešamo jaje i šećer, dodajemo mleko, sodu, med i maslac. Stavljamo na vatru i mešamo dok ne dobije braon boju.

Skidamo sa vatre i dodajemo brašno, zamesimo meko testo. Podelimo na lopte. Svaku lotpu razvučeom na tanku koru i pećemo. Sečemo obručem.

Pripremamo krem tako što ugrevamo mleko sa šećerom. Umutimo jaja sa skrobom i brašnom, kuvamo na tihoj vatri. Gotov krem ostavljamo da se ohladi i pomešamo sa belom tečnom čokolaodm. Mešamo dok ne dobijemo lep krem.

Počinjemo da sastavljamo tortu tako što ređamo koru i krem dok ne potrošimo kore.

Mikserom posebno umutimo dva šlaga dr. Oetker i ukrašavamo po želji, ostavljamo tortu da odstoji 24 sata.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar