Način pripreme
U dubokoj šerpi izmešamo jaje i šećer. Dodajemo med, sodu, mleko i maslac.
Vri na ringli na slaboj vatri 15-30 minuta dok ne dobije boju karamele.
Blago hladimo i stavljamo brašno i mesimo testo.
Delimo na 7 jednakih delova, razvijamo kore za tortu od 3 mm. Radimo na nabrašnjenoj radnoj površini.
Pečemo kore za francusku seosku tortu u rerni zagrejanoj na 160°C sa ventilatorom 5 minuta. Pripremamo krem tako što rukom mešamo kiselu pavlaku sa šećerom.
Mutimo posebno slatku pavlaku sa šećerom u prahu po ukusu.
Postepeno je dodajemo u kiselu pavlaku kako bi se dobio sipkast krem.
Sastavljamo tortu sa pavlakom - kora, krem, prskamo slatkom i tako do kraja završavajući kremom i posipamo orasima.
Lično meni savršena francuska seoska torta mi se dopada sa ispečenim orasima.