Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Domaća francuska seoska torta sa borovnicama

Domaća francuska seoska torta sa borovnicama

Velislava VasilevaVelislava Vasileva
Početnik
110
Domaća francuska seoska torta sa borovnicama
Fotografije: Velislava Vasileva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"U Provansi definitivno znaju kako se pipremaju ukusne stvari"

Potrebni sastojci

  • keks - 400 - 500 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • kisela pavlaka - 500 g
  • limun - 1 komad
  • med - 3 supene kašike
  • šećer u prahu - 150 g
  • slatko od borovnica - 1/2 tegle
  • orasi - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za fil:

U odgovarajučoj posudi se umuti kisela pavlaka zajedno sa korom i sokom limuna, medom i šećerom u prahu. U posebnoj posudi se umuti hladnaslatka pavlaka na sneg i doda u krem u prvoj posudi.

Priprema:

U posudi, koju ste ste odabrali poređajte prvi red keksa, nakon toga namažite filom /oko 1 prst/ i poprskajte slatkom.

Tako smenjujte keks, fil i slatko dok ne napunite kalup, odozgo treba da ostane samo fil. Torta se stavlja u frižider da se stegne i upije, najbolje na jednu noć.

Sledećeg dana, pre servrianja se namaže obilno slatkom od borovnica i vadi iz kalupa, nakon toga se sa strane oblepi mlevenim orasima.

Po želji se može dodatno ukrasiti, ali borovnice su samo po sebi dovoljno efikasne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: