Nežna čokoladna torta sa maskarponeom

19/07/2018
"Čokolada i maskarpone - to je kao magična kletva za ukusnu tortu "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano233
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom na pari. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi 2 minuta. Prosejte brašnp sa kakaom i pomešajte sa jajima. Namažite kalup za pečenje prečnika 23 cm i sipajte testo unutra. Pecite u ugrejanoj rerni na 190 stepeni 15 minuta.

Pomešajte želatin sa hladnom vodom i ostavite da odstoji 5 minuta. Podelite koru na dva dela i stavite jedan u kalup za pečenje. Stavite posudu sa želatinom u toplu vodu dok se ne rastopi.

Rastopite čokoladu na pari. Umutite maskarpone sa šećerom, vanilom, kiselim mlekom i toplom vodom. Sipajte želatin u smesu sa maskarponeom.

Polovinu smese sipajte u drugu posudu i pomešajte sa rastopljenom čokoladom. Sipajte preko kore i pokrijte drugom korom. Završite tortu preostalim maskarponeom, ostavite da se ohladi nekoliko sati i servirajte.

Još recepata za čokoladne torte:

Čokoladna torta

Đavolska čokoladna torta

Čokoladna torta bez brašna

Čokoladna torta bez glutena

Velika čokoladna torta

Čokoladna torta sa orasima

Čokoladna torta sa palačinkama

Čokoladna torta Vegan

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar