Način pripreme
Ful je tipična užina i namaz za zemlje Bliskog istoka i Severne Afrike i postoje razne varijacije ovog jela. Predstavljamo vam jedan od najbržih i najlakših recepata za ukusan ful.
Isipajte sadržaj iz jedne konzerve kuvanog boba u tiganj ili manju šerpu i kuvajte dok ne proključa, pa zatim isključite ringlu i ispasirajte.
U činiji isitnite luk i dodajte ispasirani bob, tahini od susama, 2 kašike maslinovog ulja. Iscedite limun preko smese, vodeći računa da semenke ne padnu u nju. Preporučljivo je da koristite uređaj za ceđenje.
Dodajte začine i malo soli, pažljivo promešajte, a zatim ostavite da se ohladi , kako bi se arome lepo sjedinile.
Ako ima potrebe, posolite, a za one koji vole ljuto, možete narendati malo đumbira.
Kada se u potpunosti ohladi, preko prelijte još malo maslinovog ulja.
Poslužite sa svežim povrćem i arapskim hlebom.