Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Falafele»Ćuftice od leblebija sa jajima

Ćuftice od leblebija sa jajima

IvankaIvanka
Početnik
53719
Ćuftice od leblebija sa jajima1 / 2
03/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Ako nam kažete koje je drugo ime ćufticama od leblebija, častićemo vas sa još jednom"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 300 g
  • luk - 2 glavice
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • biber - 1/2 kašičice
  • peršun - 1 vezica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Leblebije se operu i natope 12-16 sati unapred.

Nabubrele leblebije se protrljaju između dlanova, da bi se odstranile ljuspe i stavljaju se u posoljenu vodu da se skuvaju.

Skuvane leblebije se pasiraju kroz cediljku i dodaju im se sitno isečen luk i peršun, jaja, brašno, biber i so. Zamesi se mleveno meso od koga se oblikuju ćuftice.

Ćuftice od leblebija se prže u zagrejanoj masnoći.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: