Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle na francuski način

Šnicle na francuski način

ZoriZori
Guru
8932865k
Šnicle na francuski način
Fotografije: Zori
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Jednostavno šnicle na roštilju, ali na francuski način su nekako ukusnije"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 1 kg
  • crni luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • senf - 2 kašičice
  • belo vino - 1 šolja
  • maslinovo ulje - ili ulje
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle se istucaju blago sa obe strane, natrljaju se lukom i belim lukom, prethodno istucanim sa solju i ostavljaju se nekoliko sati u marinadi od soka od limuna, vina, malo ulja ili maslinovoh ulja i sefa.

Poželjno je da se okrenu jedan-dva puta da se dobro mariniraju svuda.

Peku se po 7-8 minuta sa svake strane na jakom roštilju na žaru, dok se pre okretanja prelivaju sa malo marinade.

Serviraju se sa ohlađenim belim vinom i svežom salatom po izboru.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: