Torta od piškota sa mlečim kremom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
25/07/2018
"Bez pečenja, bez kora - nežna i sveža torta sa piškotama "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano170
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • piškote - 2 paketa
  • ceđeno kiselo mleko - 500 g
  • kisela pavlaka - 150 g
  • šećer u prahu - 2 šolje
  • vanila - 1 kesica
  • kora limuna - 1 kašičica, narendana
  • orasi - mleveni, za ukras
  • džem od jagoda - ili malina
  • puslice - nekoliko komada za ukras
  • bombone - nekoliko čokoladnih bombona za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Pravimo krem za tortu, tako što umutimo ceđeno kiselo mleko sa kiselom pavlakom. Dodajemo prosejan šećer u prahu, vanilu i narendanu koru limuna. Mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu.

U odgovarajući tanjir za tortu poređamo red piškota i mažemo džemom od jagoda ili malina.

Tako poređamo nekoliko slojeva sa piškotama i džemom. Odozgo i sa strane mažemo mlečnim kremom.

Ukrašavamo tortu namrvljenim slatkim puslicama i mlevenim orasima. Narendamo čokoladne bombone.

Stavljamo tortu da odstoji u frižideru do serviranja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar