Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Punjena jaja»Marinirana jaja sa cveklom

Marinirana jaja sa cveklom

ZoriZori
Guru
8932865k
Marinirana jaja sa cveklom
Fotografije: Zori
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Pogodite čime smo danas farbali jaja da budu ovako lepa"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 1 tegla, fermentisana
  • jaja - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja kuvajte u posoljenoj vodi oko 10 minuta, pa ih ohladite hladnom vodom, oljuštite i isecite na pola.

Pažljivo odvojite belanca od žumanaca.

Belanca stavite u činiju i prelijte sokom od fermentisane cvekle iz 1 tegle /recept je na sajtu pod nazivom Fermentisana cvekla kvas, koliko da dobro pokrije belanca.

Stavite u frižider na sat vremena da se marinira u soku i da dobije crvenkasto-ljubičastu boju.

Pre serviranja vratite žumanca mariniranim belancima.

Ukrasite listićima mirođije ili peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: