Marinirana jaja sa cveklom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
26/07/2018
"Pogodite čime smo danas farbali jaja da budu ovako lepa "
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano272
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • cvekla - 1 tegla, fermentisana
  • jaja - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja kuvajte u posoljenoj vodi oko 10 minuta, pa ih ohladite hladnom vodom, oljuštite i isecite na pola.

Pažljivo odvojite belanca od žumanaca.

Belanca stavite u činiju i prelijte sokom od fermentisane cvekle iz 1 tegle /recept je na sajtu pod nazivom Fermentisana cvekla kvas, koliko da dobro pokrije belanca.

Stavite u frižider na sat vremena da se marinira u soku i da dobije crvenkasto-ljubičastu boju.

Pre serviranja vratite žumanca mariniranim belancima.

Ukrasite listićima mirođije ili peršuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar