Marinirana crvena cvekla u teglama

30/07/2018
"Specijalan predlog za one koji vole da jedu crvenu cveklu u svako doba godine "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano936
  • Pregledi tokom meseca79
  • Pregledi tokom sedmice22
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • crvena cvekla - 3 - 4 krupnije glavice
  • beli luk - 3 čena
  • marinada
  • sirće - 100 ml
  • šećer - 1 supena kašika, puna
  • so - 1 supena kašika
  • mirođija - 2 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite cveklu od listova, isecite na dva dela i kuvajte u posoljenoj vodi 20 minuta.

Izvadite, oljuštite koru i isecite na krupnije kriške ili kockice. Poređajte u tegle sa poklopcem.

Sipajte sirće u tegle, sipajte vodu iz kuvanja i posle sipajte tečnost u odgovarajuću posudu da se marinada ugreje, dodajte so i šećer.

Kuvajte koliko da se šećer i so rastope, ostavite da se ohladi i prelijte kuvanu cveklu u teglama, odozgo pokrijte grančicama mirođije i čenovima belog luka.

Zatvorite poklocima i čuvajte u frižideru, da se jedu odmah. Ako ih želite za zimu, treba da sterilišete tegle 10-15 minuta.

Tako ćete tokom cele zime imati korisno povrće za salate, sarme, supe i druga jela!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar