Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Povrća»Ćuftice sa cveklom i prazilukom

Ćuftice sa cveklom i prazilukom

Elena StoichovskaElena Stoichovska
Pomoćnik kuvara
751330210
Ćuftice sa cveklom i prazilukom
Fotografije: Elena Stoichovska
1 / 3
06/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ako postoji takmičenje za perfektno meze uz pivo, sa obe ruke glasamo za ove ćuftice"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 2 glavice, srednje veličine
  • praziluk - 2 struka
  • sir - 150 g
  • jaja - 2 komada
  • kukuruzno brašno
  • peršun
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Glavice cvekle skuvajte i narendajte na krupno. Praziluk i peršun iseckajte sitno.

U posudi promešajte cveklu, praziluk, izmrvljeni sir, umućena jaja, začine i kačamak, koji ste napravili od kukuruznog brašna. Promešajte veoma dobro. Procenite dali je moguće napraviti ćuftice od smese - ako je smesa retka, dodajte još malo kačamaka ili jaje, kako bi se masa spojila.

Napravite ćuftice veličine oraha ili malo veće, po vašoj želji.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 20 minuta. Servirajte tople ćuftice sa mlečnim sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: