Način pripreme
Dobro umutite jaja sa šećerom. Maslac, na sobnoj temperatur (ili malo rastopljen), dodajte u jaja, zajedno sa mlekom. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo, vanilom i solju. U tečne sastojke stavite izrendanu koru od limuna. U njih postepeno dodajte od brašna i mutite mikserom, da nema grudvica.
Ugrejte rernu na 200 stepeni.
U kalupe za mafine stavite korpice i namažite ih malo. Sipajte po 1 supenu kašiku od smese i stavite po 1 supenu kašiku od slatkog. Preporučuje se da ne bude mnogo gust, pošto pada na dno mafina (tako je bilo kod mene). Ja sam koristila od krušaka i višanja.
Odozgo stavite po još 1 supenu kašiku od smese ili dok ne popuni 2/3 visine kalupa. Pecite oko 20-30 minuta, proverite čačkalicom za zube. Vreme pečenja zavisi od kalupa za mafine.
Budu veoma ukusne, mekane i vazdušate. Dobila sam 24 komada.