Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Španske Magdalene sa slatkom

Španske Magdalene sa slatkom

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
18730673
Španske Magdalene sa slatkom
Fotografije: Stanislava Armyanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
24
"Ukusne, mekane, vazdušaste i ukrašene sa omiljenim slatkom - neodoljive su"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 200 g
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • maslac - 100 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • brašno 350 g
  • prašak za pecivo - 16
  • vanila - 1 kesica
  • kora od limuna - od jednog limuna
  • so - 1 prstohvat
  • slatko - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro umutite jaja sa šećerom. Maslac, na sobnoj temperatur (ili malo rastopljen), dodajte u jaja, zajedno sa mlekom. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Prosejte brašno sa praškom za pecivo, vanilom i solju. U tečne sastojke stavite izrendanu koru od limuna. U njih postepeno dodajte od brašna i mutite mikserom, da nema grudvica.

Ugrejte rernu na 200 stepeni.

U kalupe za mafine stavite korpice i namažite ih malo. Sipajte po 1 supenu kašiku od smese i stavite po 1 supenu kašiku od slatkog. Preporučuje se da ne bude mnogo gust, pošto pada na dno mafina (tako je bilo kod mene). Ja sam koristila od krušaka i višanja.

Odozgo stavite po još 1 supenu kašiku od smese ili dok ne popuni 2/3 visine kalupa. Pecite oko 20-30 minuta, proverite čačkalicom za zube. Vreme pečenja zavisi od kalupa za mafine.

Budu veoma ukusne, mekane i vazdušate. Dobila sam 24 komada.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: